tisdag 15 juni 2010

Valda verk av T.S. Spivet - en förhandsfundering

För en tid sedan vann jag en utlottning av Reif Larsens Valda verk av T.S. Spivet. Nu har den kommit och jag har så smått börjat läsa i den. Boken är ju full av illustrationer och marginalanteckningar och precis som pocketpocketpocket, så tycker jag att det ska bli intressant att se om de tillför något eller inte. Jag har väldigt höga förväntningar på den här boken och det kan ju i sig vara ett problem. Jag har bara läst en liten bit i boken, men jag är ännu inte övertygad om illustrationernas fördelar. Kanske känns det lite krystat. Det och hur berättarjaget skildras gör att det känns lite som att Larsen läst Jonathan Safran Foers Extremt högt och otroligt nära och tänkt att han också vill skriva en sådan bok. Eller så tänker jag så bara för att jag någonstans förväntar mig och hoppas att Valda verk av T.S. Spivet ska vara som Saffran Foers bok, som är en av mina absoluta favoriter. Det hela återstår att se. Jag återkommer med en recension när jag läst klart.

2 kommentarer:

  1. Jag som har läst ut boken har en hel del efterhandsfunderingar, men nöjer mig med att säga att dina misstankar är fullt berättigade. You're in for a bumpy ride.

    SvaraRadera
  2. Ja, du vann ju boken som jag skulle ha vunnit! ;-) Men det jag har förstått är att många har blivit besviken på själva storyn och tyckt att den inte hållit måttet. Och det är klart, en sån här oerhört vacker bok skapar ju skyhöga förväntningar. I alla fall, hoppas du gillar den!

    SvaraRadera