tisdag 8 juni 2010

Enkät med bokfrågor

Jag hittade en enkät hos Enbokcirkelföralla som hade hittat den hos Fiktiviteter som i sin tur hade hittat den hos Lilla O. Katten på råttan och råttan på repet etc. Jag svarar även jag.

Vilka är de fem författarna ni har flest böcker av i era bokhyllor?
1. Selma Lagerlöf (14)
2. Fjodor Dostojevskij (12)
3. Maj Sjöwall / Per Wahlöö (10)
4. Paul Auster (9)
5. Peter Englund (9)

Köper eller lånar ni mest?
Jag köper i regel allt jag läser. Det händer att jag lånar av kompisar, men väldigt sällan från bibliotek. Jag gillar dock bibliotek, men jag tycker om att ha kvar det jag läst.

Sparar ni alla böcker ni köper?
Ja, i princip. Om det är en bok jag verkligen inte har gillat, så kan jag göra mig av med den, men det mesta behåller jag.

Inbundet eller pocket helst?
Pocket, lätt. Det mesta av min lästid är på tunnelbanan eller på rygg i sängen. I båda dessa fall är inbundnda böcker alltför stora och otympliga. Och jag gillar faktiskt pocketar bättre, de är trevligare att läsa i på alla sätt. Jag tycker heller inte att jag behöver inbundna böcker för att bokhyllan ska snygg ut, det gör den med pocketböcker också.

Vilken bok har du läst flest gånger i ditt liv? (om du nu läser om böcker)
Mio min Mio av Astrid Lindgren. Jag läste den säkert 10 gånger under mellanstadiet. Idag läser jag sällan om böcker, det finns alltför många olästa jag vill läsa för det.

4 kommentarer:

 1. Peter Englund låg bra till på min lista också men hamnade precis utanför. Jag har också svårt att göra mig av med böcker - de man gillar vill man ju ha kvar och de andra vill man ju inte ge bort heller ;)

  SvaraRadera
 2. Bytte bort några på bokbytardagen som inte var dåliga men inte passade för mig. Kul att se vilka författare som finns i andras hyllor.

  SvaraRadera
 3. Hmm ja, jag har också Fjodor i hyllan. =) gillar din lista för du har koll på hur exakt mycket du var av varje. Kul att se vad andra har i bokhyllan =)

  SvaraRadera
 4. Hehe, eftersom det jag läst och det jag har i hyllan är ungefär samma sak så kunde jag konsultera min läsdagbok för att veta hur många jag hade.

  Hade enkäten gjorts för några år sedan hade Per Anders Fogelström kommit högt. De böckerna försvann dock i en tidigare bodelning.

  SvaraRadera