tisdag 29 juni 2010

Lästorkans anatomi

Jag vet att jag har berört det här ämnet förr. Men det är så rackarns frustrerande! Att läsa är bland det bästa jag vet. Men ibland går det bara för trögt. Jag skrev häromsistens om att jag hade fastnat och att jag behövde något nytt. Nu har det gått snart två veckor sedan dess och jag har bara kommit knappt 150 sidor i den bok jag då köpte. Boken ifråga (Natttåg till Lissabon av Pascal Mercier) borde vara något för mig och när jag inte läser känner jag en svag längtan till att få läsa. Men så fort jag plockar upp min bok och försöker läsa är jag bara ofoukserad. Jag får läsa om samma mening flera gånger och lägger till slut ner boken. Jag har nu försökt med 4 olika böcker sedan jag läste klart den fantastiska Tidsresenärens hustru och det har gått drygt tre veckor sedan dess. Faktum är att jag känner igen det här från tidigare tillfällen då jag läst en bok som totalt knockat mig, det blir helt enkelt svårt att komma tillbaka till vanlig läsrytm efter en sådan upplevelse.

Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Semestern närmar sig med stormsteg och min läslust (och framförallt mitt läsfokus) är lika långt borta som Englands fotbollsframgångar. Suck...

2 kommentarer:

  1. Då ska du läsa något riktigt skräp nu tycker jag. Något som det inte finns tillstymmelse till djup eller spänning eller känsla i, utan som bara har syftet att rensa skallen. Av den anledningen läste jag nyss "Amanda och ängeln i flaskan" och det funkade utmärkt. Annars är ett riktigt asgarv åt fullblodspsykopaten Tyra Banks i Top Model att rekommendera. Sen är du på banan igen!

    SvaraRadera
  2. Kanske kan funka, tack för tipset.

    Igår kväll började jag med en gammal trotjänare: Fogelstöms stadserie. Återstår att se om det funkar, verkar så än så länge.

    SvaraRadera