torsdag 6 maj 2010

Det här måste vara ett skämt!

The Road av Cormac McCarthy har prytts med en mängd olika omslag. De flesta passar den mörka berättelsen väl.

Men det här! Det måste vara ett skämt. Omslaget är inte bara erbarmligt fult, det är också märkligt med tanke på bokens handling. Vilka köpare vill man locka med det här?

8 kommentarer:

 1. Jag har inte läst boken, men jag kan ändå inte låta bli att skratta när jag ser omslaget och jämför med de tre omslagen ovan. Bilden känns som ett skolboksexempel på en bild som symboliserar "harmoni" och "lycka". De tre andra omslagen förmedlar andra känslor.. :D

  SvaraRadera
 2. Har inte heller läst boken men vad jag läst om den gör ju de tre översta omslagen begripliga men det understa... Det ser ju mer ut som ett omslag till någon klämkäck och småhurtig föräldraskapsbok från det amerikanska bibelbältet. Och det är inte ens snyggt... Hu!

  SvaraRadera
 3. Boken utspelar sig i ett öde landskap efter någon stor katastrof som utrotat nästan hela mäskligheten och alla djur och växter är döda. Ingen solskenshistoria direkt. Man undrar ju om den som formgivit det nedersta omslaget har läst boken.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker väl lite spontant att det vore bra om personen som designar omslaget åtminstone läser baksidestexten... Eller om förlaget som ligger bakom utgåvan har någon sorts koll på vad för bok de egentligen ger ut.

  Fast jag tycker också att det vore lite roligt om någon som gillar såna där mysiga feelgoodböcker råkar köpa "The Road" av misstag, bara pga det där hemska omslaget. De lär ju få sitt livs chock när de väl börjar läsa.

  SvaraRadera
 5. @Bokstävlarna: jag håller med. Men kanske är det en medveten strategi. De har valt en formgivare som inte har läst boken för att lura till sig läsare som vill ha mysiga feelgoodböcker :)

  SvaraRadera
 6. Hm, jag tyckte det var ett roligt och sorgligt omslag. Ett sorts what if-omslag, så här kunde deras liv ha blivit om inte den stora katastrofen inte skett. Nej, jag har inga problem med detta omslag. Och det står jag för även om det visar sig vara ett skämt.

  SvaraRadera
 7. Eller okej, det var kanske ett lite konstigt omslag förresten, anser jag så här tjugoen timmar senare...

  BTW, såg att jag lagt till ett "inte" för mycket i mitt förra inlägg.

  SvaraRadera
 8. @Illusionernas blogg: skönt att höra att du tagit dig samman.

  SvaraRadera