måndag 6 september 2010

Tematrio tunnisar

Förra veckan var det tegelstenar, nu tunnisar. Jag syftar förstås på Lyrans tematrio. Definitionen på tunnisar är enligt Lyran "kortromaner eller långnoveller c:a 100-150 sidor". Här är min lista:
  1. Dubbelgångaren av Fjodor Dostojevskij. En absurd och underhållande bok om titulärrådet herr Goljadkin som en dag när han kommer till jobbet upptäcker att hans plats tagits av en dubbelgångare som ägnar all sin energi åt att göra livet surt för honom.
  2. Guldsmedens hemlighet av Elia Barceló. En liten (till sidantalet) bok om en man som går av tåget och plötsligt befinner sig 50 år bakåt i tiden. Jag har bloggat om den här.
  3. Löwensköldska ringen av Selma Lagerlöf. Jag älska Selma och det här en av hennes bästa. Avnjuts bäst i sällskap av sina två trilogikamrater Charlotte Löwensköld och Anna Svärd.

2 kommentarer:

  1. "Guldsmedens hemlighet" är en mycket bra roman. Och ibland tycker jag nog att "Dubbelgångaren" är Dostojevskijs bästa.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att det är svårt att jämföra Dostojevskis tegelstenar med han kortare romaner. Men av de korta tycker jag definitivt att Dubbelgångaren är den bästa.

    SvaraRadera