onsdag 10 november 2010

Ich bin ein bokbloggsambassadör

Ni kanske har läst lite här och var i bloggosfären om detta med att Bokmässan har valt ut ett antal bokbloggsambassadörer till sin onlinecommunity inför bokmässan 2011. Jag är en av dem. Nästa års tema på mässan är tyskspråkig littertur och jag har noterat att flera av de andra ambassadörerna (t.ex. Böcker, böcker, böcker och Lyrans noblesser) har börjat lista tyskspråkig litteratur som de har läst, ska läsa eller borde läsa.

Vad har jag för relation till tyskspråkig litteratur? Igen speciell egentligen. Jag har väl läst en del, men ingen av mina favoritförfattare skriver på detta språk. Men jag kan ju alltid räkna upp några titlar som jag har läst och gillat de senaste året:

Buddenbrooks av Thomas Mann
Den falska vikten av Joseph Roth

Ja, det blev inte fler. Och faktum är att även om jag går ytterligare trvåtre år tillbaka i tiden, så blir det inte så många fler. Jag läser helt enkelt inte så mycket från det tyska språkområdet.

Jag gillar inte att sätta upp mål och utmaningar för min läsning, för det är jag alltför mycket av en lustläsare. Jag kommer därför inte att lova att jag ska bli bättre på att läsa tyskspråkg litteratur. Mitt bloggande på bokmässans community kommer mestadels att handla om annat än tyskspråkig litteratur. Den senare lämnar jag åt andra att blogga om.

1 kommentar:

  1. Jag gillar att göra listor, men följer dem rätt sällan. Har därför listat tyskspråkiga böcker inför mässan, men kommer inte att lova att läsa en enda av dem om de inte lockar just där och då.

    SvaraRadera