tisdag 19 oktober 2010

Ska Bolaño få en andra chans?

Jag noterar att Jonas Thente nästan hyllar brallorna av sig i sin text i DN om Roberto Bolaños 2666 som utkommer på svenska idag. Jag gillar verkligen en del av det Bolaño skrivit. De vilda detektiverna och Last Evenings on Earth är rikitgt bra böcker båda två. (Jag kan för övrigt slå mig för bröstet med att jag läste De vilda detektiverna långt innan den hajpades.) Om Natten i Chile, däremot, var jag tvungen att lägga ifrån mig efter ett tag. Den gick ovanför mitt huvud. I vintras satte jag med stor förväntan tänderna i 2666 på engelska. Jag gillade den, men kom aldrig in i den och var efter drygt 200 sidor tvungen att lägga den ifrån mig. Det var inte språket som var problemet, det var knappast någon komplicerad engelska. Men kanske lyckas jag hålla fokus bättre när den är på svenska. Kanske ska jag ge den en chans till om den nu är så bra som den gode Thente menar.


4 kommentarer:

 1. jag kan intyga att du rekommenderade "de vilda detektiverna långt innan den hajpades. tog ditt råd och skaffade boken, men den har fått ligga oläst trots många försök. och då brukar jag inte lägga ifrån mig böcker. har väl kommit en 200 sidor, men blir aldrig riktigt intresserad. eloge om du orkar igenom denna ofullbordade!

  SvaraRadera
 2. De vilda detektiverna tyckte jag mycket om även om jag tyckte att den kunde har kortats ner några hundra sidor. Jag har inte bestämt mig för om jag ska ta tag i 2666 ännu.

  SvaraRadera
 3. @Bokstödet: jag kan hålla med om att den var lite långdragen på sina håll, men jag tyckte inte det gjorde så mycket.

  SvaraRadera
 4. Jag håller på att läsa den. Mycket bra.

  SvaraRadera