onsdag 20 oktober 2010

Staffan Westerberg ftw

Jag lyssnar just nu på radioprogrammet Nordegren i P1 och där är Staffan Westerberg gäst. Han pratar om sina kommande memoarer och jag blir alldeles varm i själen. Att höra hans lugna röst är som balsam för själen. Många hävdar ju att Westerberg förstört deras barndom, men jag känner precis tvärtom. Fick jag välja en person som skulle komma att läsa för mig på min dödsbädd, ja då valde jag Staffan Westerberg. Alla gånger. Jag hoppas vid gud att de kommande memoarerna kommer som ljudbok med författaren som uppläsare.

7 kommentarer:

 1. Han har bjudit mig på tårta en gång :-)

  Nu klickar jag vidare till Nordegren, tack för tipset.

  SvaraRadera
 2. Vixxtoria: !!!!!!!!! Ord saknas!

  Och jag är måhända aningens för ung för att förstå hela grejen med att han ska ha förstört folks barndom. Visserligen vart jag lite skrajsen för en LP-skiva jag hade medh onom, baserad på ett radioprogram tror jag? Med örat mot jorden. men jag lyssnade ju ändå och älskade och Lillstrumpa är ju bara ren kärlek.=) Var visserligen för liten för att bli rädd för Vilse i pannkakan men tycker ändå det är svårt att tänka sig.

  SvaraRadera
 3. Det var en grön prinsesstårta, och året var 1988.

  Kära Bokomat, inte hade jag en aning om att du skulle hänga här och läsa kommentarer. Men du kan ju tänka på att du och jag har druckit vin ur samma flaska, och att jag alltså har samtalat med Hr Westerberg över en prinsesstårta, så där i lugn och ro efter en föreställning han just gett. Det blir rätt mycket Lassie över det, eller hur?

  SvaraRadera
 4. Ja, där skulle jag kunna tänka mig ljudbok fast jag annars väljer bort det...
  (o för övrigt tyckte jag att clownen Manne var mycket läskigare än Westerberg)

  SvaraRadera
 5. @Vixxtoria: det är stort!

  @Maria: Ja clownen Manne var om inte annat smått ångestframkallande.

  SvaraRadera
 6. Magnus: Asch :-)

  Men vadå traumatiserade av Manne? Jag äääääälskade Manne, jag var så fascinerad av hur han cyklade, och hur han åt banan, och hur han sov i nån slags våningssängar... Men jag har aldrig ätit tårta med honom :-(

  SvaraRadera
 7. När Manne cyklade på en stillastående motioncykel samtidigt som en tecknad bakgrund rullades förbi satt man visserligen som klistrad. Men det var nog mer för att det var det närmaste tecknat man kunde komma när det inte var julafton kl 15, än att det var bra tv.

  SvaraRadera