måndag 10 januari 2011

Boktolvan - en märklig "utmaning"

Här och var i bokbloggosfären hittar man inlägg där bloggaren föklarar att hon/han har hoppat på en läsutmaning som går ut på att man under 2011 ska läsa tolv författare man tidigare inte har läst. Är detta verkligen en utmaning? Med tanke på det antal böcker som dessa bloggare toligtvis kommer att läsa under året är det väl knappast utmanande att tolv av dessa ska vara av nya författare? Om så ändå är fallet för någon tycker jag nog att vederbörandes ramar har trängande vidgningsbehov.

3 kommentarer:

 1. Haha ja jag har redan läst 6 nya författare i år, min utmaning är snarare att läsa mer av en och samma vilket jag är kass på.

  Men jag tror att utmaningen ursprungligen handlade om 12 varsamt utvalda författare...

  SvaraRadera
 2. Det var väl ungefär så jag tänkte också när jag färst läste om den här utmaningen...
  Fast de flesta verkar ju tolka det hela som att de ska läsa tolv författare de inte läst som de länge varit nyfikna på. Och det är ju en ganska trevlig utamning, kan jag tycka.

  SvaraRadera
 3. Jag är med i utmaningen och jag har tolkat det som bokstavlarna. Det är meningen att man ska ta upp böcker och författare det tidigare av olika anledningar inte blivit av att man har läst. Ja, som man är nyfiken på. Det är en puff mot att läsa författtare man är nyfiken på.

  SvaraRadera