tisdag 7 juni 2011

Katter eller vandrande löv?

När jag surfar runt på bokbloggar kan jag inte annat än undra: vad är grejen med katter och te? Mina högst ovetenskapliga och säkerligen tendensiösa studier ha visat att en bokbloggs popularitet verkar står i direkt proportion till andelen katt- eller terelaterade inlägg på densamma. Vadan detta? Finns det ett djupare samband mellan litteratur och dessa pälsdjur och heta drycker? Jag inbillar mig att de flesta av bokbloggarna hyser aktning för litteratur och är rädda om sin böcker och ändå låter de dessa hanteras av varelser som
 1. har vassa klor
 2. har dåligt omdöme
 3. inte kan känna igen en hexameter om man så trycker upp den i nosen på dem
 4. slickar sig själva i skrevet
Vore det inte mer logiskt om bloggarnas intresse djur- resepktive dryckesintresse riktades mot vandrande löv och äggtoddy? Den senare värmer såsom te, men har också andra stärkande effekter. De förra är pålitligare än katter och kan också användas som bokmärken (om man rycker bort ett ben eller två).

Bli inte förvånad om undertecknad bloggare startar en katt- och teblogg vilken dag som helst. Allt för att få sola sig i glansen av huntratals dagliga läsare.

9 kommentarer:

 1. Bokbloggare pratar också väldigt mkt om vin, dock mest på twitter.
  Vandrande löv ville jag ha när jag var liten... å andra sidan ville jag väl ha alla djur då?
  Vassa klor är användbart om man har vett på att dra in dom när de inte behövs, punkt två o tre har gällt för en hoper dejter jag haft back in the days, inte fyran vad jag vet (men jag kan tänka mig att det finns en del som avundsjukt önskar att de kunde klara det)

  SvaraRadera
 2. Skulle kunna tänka mig ett vandrande löv, men det värmer inte knät lika bra som en katt. De listade fyra punkterna stör mig inte så mycket men två av dem delas i alla fall även med lövet. Och ja håller mig nog hellre till té än äggtoddy, då äggtoddy faktiskt är ÄCKLIGT.:)

  SvaraRadera
 3. Jag har lite svårt att se vilka fördelar det vandrande lövet har framför katter. De senare avger åtminstone värme och rastar sig själva, vilket båda är fördelaktiga egenskaper om man vill få lite mer lästid, och inte behöva ge sig ut i ruskväder eller tända en brasa.

  För övrigt tycker jag te är överskattat. Ruskigt vätskedrivande, och vem vill lämna sin soffa och sin katt för att springa på toaletten hela tiden? Föredrar helt klart sherry.

  SvaraRadera
 4. Katter och te passar ju väldigt bra ihop med att sitta uppkurad med en bok när det är drivis och horisontellt syraregn ute. Inte så konstigt.

  SvaraRadera
 5. Vad litteratur och katter har att göra med varandra kanske är en bra fråga om man inte har/haft/gillar katt. Själv tycker jag att det är en alldeles utmärkt kombo även om jag tyvärr inte längre har en själv. För svaret är helt enkelt att det är ett så förbannat trevligt och fint djur. Så om jag skaffar en katt i snar framtid så kan jag lova ett katt-o-bok-inlägg minst en gång i veckan :)

  SvaraRadera
 6. Jag har också förundrats över tedrickandet. Eller snarare av behovet att koppla samman böcker och te. Tycker att det finns något romantiserande över det. Tedrickande läsare i fåtölj har liksom lite högre kulturstatus än koffeinkickanden läsare i soffhörnet. Föga förvånande tillhör jag den sistnämnda kategorin och jag drar mig inte heller för att erkänna att jag enbart har pås-te hemma och att det mest är till för de gäster som av outgrundliga anledningar föredrar denna dryck. För övrigt är jag också hundmänniska ... :)

  SvaraRadera
 7. Jag tycker också att katter är trevliga djur och dricker mycket te. Det finns en massa andra saker jag gillar också, som inte heller har något med littertur att göra. Jag anser emellertid inte att det är relevant för mitt litterturintresse.

  Men men, bloggosfären är fri. Det står alla fritt att skriva om vilket jox de vill...

  SvaraRadera
 8. Jag kopplar ofta ihop bade te och katter med lasning, men lika ofta choklad och vin. Man maste ju variera sig lite...:-)

  SvaraRadera
 9. Nej, det ska inte vara katter och te utan vin och bok!

  SvaraRadera