torsdag 10 februari 2011

Ska jag ändra bloggnamn?

Jag funderar lite på att försöka hitta ett bättre namn på min blogg; ett namn som är lättare att komma ihåg. Jag frågar er som läser här: skulle jag vinna något på att byta bloggnamn?

Är det någon som har erferenheter av att ha ändrat? Tappar man läsare i processen? Hur funkar det med ha två blogspotadresser som båda går till samma blogg (kan man överhuvudtaget ha det)? All input är välkommen.

7 kommentarer:

 1. Jag bytte bloggadress, men behöll namnet. Under ganska lång tid (6 mån tror jag) lät jag gamla bloggen ligga kvar, men länkade till den nya i det översta inlägget. Sen stängde jag ner den gamla (efter att ha flyttat i princip allt material).

  Jag tror att läsarna hittar till den nya bloggen rätt snabbt. Ett par uppmaningar att byta bokmärke och länkningar till din blogg. Men man tänker ju på bloggar som "a fraction of the web", och personligen tycker jag alltid det är svårt att lära in nya namn. Som att En annan sida numera finns på breakfastbookclub och att Lotta finns på Flickvännerna och så där. Men omöjligt att lära sig är det ju inte ;-)

  SvaraRadera
 2. Hej Magnus, nu har jag äntligen kikat runt på din blogg och börjat följa den. Gillar :-)

  När det gäller din fråga här ovan, så tycker jag inte att du ska byta namn på bloggen. Det är ett bra och originellt namn som du dessutom har en ypperlig motivering till. (Varför inte ha den förklaringen här på bloggen också?) Däremot kanske du borde ange i underrubriken att det handlar om en bokblogg, så att folk vet direkt var de har hamnat.

  Sedan tycker jag att du skulle förlora mer än du vann på att byta namn. De som vill läsa vad du skriver kommer inte att ha några problem med att komma ihåg namnet.

  SvaraRadera
 3. @Ivana: Tack för inputen. Bra idé med att förtydliga att det är en bokblogg och att lyfta fram motiveringen till namnet. Det ska jag göra.

  Kul att du gillar min blogg :)

  SvaraRadera
 4. Fuck no! Gör inte det! Ditt namn är ju ett av de bästa. Vad skulle du heta istället menar du? Inget som innehåller ordet "bok" i alla fall, hoppas jag, för såna finns det å gödsla med.

  SvaraRadera
 5. Well then, it's settled. Jag bliver vid mitt namn.

  SvaraRadera
 6. Jag gillar verkligen ditt bloggnamn! Det är orginellt och jag tycker inte det är svårt att komma ihåg! Nu har ju du redan bestämt dig att behålla det och det är jag glad över! :)

  SvaraRadera