torsdag 17 februari 2011

Bokrean upp i halsen

Bokrean har inte ens börjat än, det är 6 dagar kvar, men den står mig upp i halsen. Google reader fylls av inlägg där folk listar vilka "fynd" denna "bokfest" har ett erbjuda. Ett inlägg till där billiga kartonageupplagor av topplisteböcker listas och jag får psykbryt. Kan ingen i stället tipsa om de riktiga fyndmöjligheterna, bortom de stora kedjornas kataloger? (Som tex att NK och Söderbokhandeln i Stockholm brukar ha 40 % på hela sortimentet.)

Observera att denna antipati inte har spridit sig till mitt professionella jag; det ska bli jättekul att jobba på rean nästa vecka!

6 kommentarer:

 1. Jag känner mig inte heller särskilt entusiastisk inför den kommande bokrean men det beror till största delen på att jag bor 22 mil ifrån närmaste bokhandel och att handla böcker på nätet är inte inte samma sak som att få gå runt och klämma och känna på böckerna IRL.

  Fördelen är att jag inte kommer att spendera många kronor, om ens några, på bokrean och det är väl alltid något att glädjas över :-)

  SvaraRadera
 2. 22 mil från närmsta bokhandel! Stackare! Glesbygden behöver fler boklådor, det är tydligt.

  SvaraRadera
 3. Herregud, tycker du verkligen att det ska bli kul att jobba på rean? Som julruschen, en gång till!=)

  SvaraRadera
 4. @Bokomaten: japp, det är kul när det är fullt ös i butiken

  SvaraRadera
 5. Ja tyvärr har vi bara en halvbra bokhandel som mest säljer kontorsvaror så det får bli nätbokhandlarna.

  SvaraRadera
 6. Jag är också less på allt tjat om bokrean. Precis som jag var less på allt tjat om litteraturpriset, om bokmässan och om bokslut till nyår.

  Jag är också less på alla inlägg om 30 dagars böcker och liknande.

  Det är roligare med mer originella inlägg helt enkelt.

  Funderade på att beställa reaböcker på nätet, men med min tunga olästbokhylla får jag nog bara impulsköpa om jag kommer förbi en bokhandel istället.

  SvaraRadera